Samenwerking en verwijzing

Onze dierenartsen proberen uw huisdier zo goed en veel mogelijk te helpen waar nodig, maar soms is gespecialiseerde zorg nodig. Dit kan zijn door een specifieke aandoening die alleen met tweedelijns zorg opgelost kan worden, maar ook bij aandoening die moeilijk te behandelen zijn of als er aanvullende diagnostiek nodig is (CT-scan, echo).

In veel gevallen kunnen we samen in overleg met specialisten een probleem oplossen. Wanneer dit echter niet mogelijk is, verwijzen we u door naar een gespecialiseerde kliniek. Hiervoor werken wij veel samen met het Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein. Het dierenziekenhuis in Nieuwegein biedt zowel specialistische als spoedeisende zorg aan. In het dierenziekenhuis zijn erkend meerdere specialisten aanwezig op het gebied van o.a. cardiologie en pulmonologie, orthopedie, tandheelkunde en (weke delen) chirurgie. 

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein ontvangt uitsluitend patiënten doorverwijzing van eigen dierenarts. Uw eigen dierenarts zal uw huisdier doorverwijzen indien nodig. Doorverwijzen naar een specialist buiten het Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein is ook mogelijk.