Expertise

Buitengewone zorg voor uw huisdier

Expertises

Binnen onze kliniek kunt u terecht voor onze expertises tandheelkunde, interne geneeskunde en chirurgie. Neem contact op met onze kliniek als u vragen heeft of meer wilt weten. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Tandheelkunde

Een stinkende adem, kwijlen, pijn bij het eten of bloed uit de bek kunnen duiden op een afwijkend gebit.

Onze kliniek beschikt over een professionele tandheelkunde unit waardoor wij het gebit van uw dier goed kunnen reinigen en eventuele elementen kunnen verwijderen. Alle gebitsbehandelingen vinden in principe plaats onder narcose, zodat we het gebit grondig kunnen schoonmaken en uw huisdier hier geen hinder van ondervindt. Ook maken wij in overleg röntgenfoto’s van het gebit. Slechts 50% van het element is vanaf de buitenkant te zien en 50% zit in de kaak. Ook het gedeelte in de kaak kunnen we met behulp van röntgenfoto’s in beeld brengen. Hierdoor kunnen we beter adviseren over te verwijderen tanden en kiezen.

Op dinsdagen en woensdagen is het mogelijk om een afspraak te maken bij onze tandheelkundig dierenartsassistente Annelise om het gebit van uw huisdier na te laten kijken, om te zien of een gebitsbehandeling nodig is. Zij kan u ook adviseren over tandsteenpreventie en gebitsverzorging bij de hond en kat. Door het bijhouden van het gebit, kunt u namelijk ernstige gebitsproblemen voorkomen.

Interne geneeskunde

De interne geneeskunde houdt zich bezig met de organen in het lichaam. Een internist onderzoekt en behandelt ziektes van bijvoorbeeld het bloed, lever en nieren. Maar ook neurologie en cardiologie behoren bij de interne geneeskunde. Drs. Annemieke Wijnberger legt zich toe op de interne geneeskunde middels een meerjarige opleiding, en behandelt graag onze ingewikkelde internistische patiënten.

Chirurgie

Chirurgen houden zich bezig met de behandeling van wonden, infecties en tumoren. In de meeste gevallen worden deze behandelingen uitgevoerd middels een operatie. Drs. Ilona Jochems verdiept zich in chirurgie middels een meerjarige opleiding. Momenteel voert zij met name operaties uit organen, spieren en huid (weke delen), maar in de toekomst hopen we ook steeds meer orthopedische patiënten te kunnen behandelen.

Terug naar De praktijk

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Leerdam

Terug
 • Ma
  08.15 - 17.15 en 18.00 - 19.30 uur
 • Di
  Open van 08.15 tot 17.15 uur
 • Wo
  08.15 - 17.15 en 18.00 - 19.30 uur
 • Do
  Open van 08.15 tot 17.15 uur
 • Vrij
  08.15 - 17.15 en 18.00 - 19.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0345 - 61 22 70
Terug

Vind ons hier:

Parallelweg 3 4143 LA Leerdam
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel a.u.b. dit nummer bij spoedgevallen:

0345 - 61 22 70